Harlekijn presenteert “De bende van Moemoe”

De mensen van Toneelkring Harlekijn Mollem zijn hard aan het repeteren. Dat is nodig want begin volgend jaar brengen ze alweer een mooi stuk op de planken. Dan staat “De bende van Moemoe” geprogrammeerd, een misdaadkomedie van de Vlaamse auteur Lode Ansoms. De regie is in handen van Wilfried Meersman.

De Mollemse acteurs van dienst zijn Tim Hellinckx, Jan Van Loo, Wim Heyvaert, Lennart Beeckman, Annita Lauwers, Greet Loockx, Inneke Debie en Roxanne Hoornaert. Dat belooft alvast.

Over wat gaat deze komedie?

Vier mannen die op zoek zijn naar wat kleur in hun leven, besluiten een bende op te richten. Zowel voor de fun als voor het geld gaan ze dus de misdaadtoer op. De stichting van de bende loopt niet van een leien dakje. Jef (Jan Van Loo) wil de leider zijn maar wordt gedwarsboomd door André (Wim Heyvaert). Marcel (Tim Hellinckx) vindt dat hij de geniaalste ideeën heeft. Billy (Lennart Beeckman) is jong en ambitieus.

Het lukt maar niet. Ze besluiten iemand van buitenaf te contacteren. Moemoe (Annita Lauwers), een mens met haar op de tanden, doet haar intrede. In haar kielzog nog drie andere dames van diverse pluimage. Moemoe delegeert, commandeert, breit en heeft wel een bijzondere manier om de steeds groeiende buit op te bergen.

De mannen worden regelmatig voor schut gezet en dat zien ze niet zitten. Ambras is onvermijdelijk. Ze kijken uit naar de dag dat de eerste buit zal verdeeld worden. Nog één grote slag moeten ze slaan. Een fatale dag, maar dat is gedeeltelijk de schuld van de NMBS.

De inhoud zegt genoeg en zorgt er voor dat dit gegarandeerd een leuke theateravond wordt!

De opvoeringen in zaal Kloosterhof op de Kouter in Mollem hebben plaats op vrijdag 2, zaterdag 3, donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 februari, telkens om 20 uur en op zondag 4 februari om 15 uur.

Kaarten kosten 10 euro. Reserveren is verplicht via www.harlekijnmollem.be

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk