Asse doet mee aan de Week van de Handhaving

Het is de Week van de Handhaving en dat betekent dat politie en gemeenschapswachten extra in de weer zijn om overtredingen omtrent netheid, sluikstort en zwerfvuil in Asse vast te stellen.

Het hele jaar door zijn gemeenschapswachten en politie hiervoor in de weer, maar in de Week van de Handhaving, van 2 tot 8 oktober, zet het gemeentebestuur van Asse dit extra in de kijker. “Sluikstort en zwerfvuil blijven op heel wat plekken een probleem”, weet ook schepen van Milieu Peter Verbiest (N-VA). 

“Ondanks de vele inspanningen van het gemeentebestuur en andere organisaties, worden gemeenschapswachten en politie nog steeds dagelijks geconfronteerd met achtergelaten hondenpoep of sigarettenpeuken, vuilniszakken die op een verkeerde plek of een verkeerd moment op straat staan of sluikstort.”

Tijdens de Week van de Handhaving vraagt het gemeentebestuur extra aandacht voor sluikstort en zwerfvuil in het algemeen, en voor hondenpoep en sigarettenpeuken in het bijzonder. Dat gebeurt door overtreders aan te spreken en alternatieven voor te stellen. Er zullen ook extra controles uitgevoerd worden en overtreders zullen beboet worden. Maar positieve acties van burgers zullen gewaardeerd worden door kleine attenties uit te delen.

“We benaderen handhaving dus in de ruime zin van het woord. We richten ons niet enkel op boetes, maar ook op het gepast aanspreken van overtreders en het belonen van positieve acties. Wie het alsnog waagt om een peuk of hondenpoep achter te laten, riskeert een sanctie van 350 euro”, waarschuwt schepen Verbiest.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk