Meester Dirk kondigt pensioen als directeur aan maar wil eerst nog drie jaar halftijds zijn opvolger begeleiden

Nog drie schooljaren en dan zwaait directeur Dirk Van den Eynde definitief af als directeur van VLS De Kleine Wereld in Asse. Vanaf 1 september gaat hij al halftijds werken zodat zijn opvolger Kim Rez de kans krijgt om ervaring op te bouwen.

“Zelfs monumenten als Dirk worden een jaartje ouder en daarom denkt hij stilaan aan afbouwen.” Ook bij Rob Wauters, voorzitter van de inrichtende macht van het Ascanusinstituut waartoe VLS De Kleine Wereld behoort, heerst nog wat ongeloof bij de aankondiging van het pensioen van directeur Dirk Van den Eynde (58). Nu stopt de alombekende directeur nog niet meteen. Vanaf 1 september gaat hij wel halftijds werken om dan in het najaar van 2026 de schoolpoort definitief achter zich dicht te trekken.

Sinds 2013 is hij directeur van De Kleine Wereld in de Nieuwstraat. In die tien jaar tijd zag hij de school niet enkel qua oppervlakte uitbreiden, ook het leerlingenaantal steeg van 160 naar 283 dit schooljaar. “Er wachten nog heel wat uitdagingen. Om de overgang vlot te laten verlopen, heb ik beslist om halftijds te gaan werken en aan mijn toekomstige opvolger de kans te geven om zich al in te werken”, zegt meester Dirk.

Die opvolger vond het schoolbestuur in eigen rangen. Kim Rez (37) heeft al heel wat jaren als zorgcoördinator op de teller, eerst in Jette en sinds 2017 in Asse. “Het wordt voor mij, maar ook voor het team, wennen aan die nieuwe rol”, zegt de toekomstig directeur. “Maar aan meester Dirk zal ik een goede leermeester hebben. Ik ga nu een driejarige opleiding directie volgen en het is meteen ook een kans om het op de werkvloer te leren. Ik ben zeker niet van plan om meteen een nieuwe visie in te voeren. We hebben vorig jaar net een goede doorlichting achter de rug waarop we kunnen voortbouwen.”

Meester Kim zal vanaf 1 september dus al halftijds als directeur aan de slag gaan en vooral het pedagogische luik op zich nemen. “Het is een win-win voor iedereen”, vindt ook meester Dirk. “Want er komt wel wat bij kijken. Als directeur doe je vaak anderhalve job dus het is goed dat Kim erbij komt. Er zijn veel directeurs die plots de sprong moeten wagen en het niet volhouden. Meester Kim krijgt drie jaar de tijd om ervaring op te bouwen en eigen accenten te leggen. Hij was al een goede collega en krijgt ook het vertrouwen van het team.”

Ook voorzitter Rob Wauters is tevreden dat iemand uit het team de rol van directeur wil overnemen. “Kim werkt hier al en kent het team en de school dus goed. Meester Dirk zal de komende jaren nog zijn ervaring en de nodige tips en tricks kunnen doorgeven. Ik heb er dus alle vertrouwen in, al zal het toch ook raar aanvoelen als meester Dirk hier over drie jaar zal afzwaaien.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk