Na 170 jaar sluit schooltje in de Mollestraat definitief de deuren en verhuist naar nieuwbouw in Krokegem.

Op deze laatste schooldag viel het doek over de school in de Mollestraat in Asse. 170 jaar lang volgden kinderen er les maar vanaf 1 september verhuizen de ruim tachtig kinderen van GBS De Schatkist naar de campus in Krokegem waar een nieuwbouw wacht.

Na 170 jaar valt dus het doek over het schooltje in de Mollestraat. De school werd in 1853 opgericht door Jozef Luytgarens uit Brussel en is daarmee het oudste nog bestaande schooltje uit Asse-centrum. Het huidige schoolgebouw dateert uit 1908. Eind 2019 kondigde het gemeentebestuur aan geen geld te willen steken in een verbouwing van de school, omdat er ook geen ruimte tot uitbreiding meer was, en werd er gestart met een nieuwbouw naast de tweede vestiging van de school in Krokegem.

Deze week werd al gestart met de verhuis richting Krokegem. “Het zal een hele volksverhuis worden met onder andere alle banken die mee verhuizen. Het zal pittig worden, maar ik zie het goedkomen. Er wacht ons een fantastisch nieuw gebouw met een brede leergang en grote klassen. De kinderen uit de Mollestraat gaan er zich zeker goed voelen en snel nieuwe vriendjes maken”, is directrice Ilse overtuigd.

Wat er vanaf 1 september met het schoolgebouw in de Mollestraat gaat gebeuren, is momenteel nog niet duidelijk. Mogelijk vindt de kunstenacademie er tijdelijk onderdak in afwachting van hun nieuwbouw.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk