Asfalteringswerken op Dendermondsesteenweg (N47) tussen Asse en Opwijk

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant asfalteringswerken op de Dendermondsesteenweg (N47) in Asse en Opwijk. De werken starten op 3 juli. De gewestweg wordt volledig afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding. Volgens de huidige planning duurt dit werk een week.

Vernieuwd wegdek over 2,3 kilometer

De Dendermondsesteenweg krijgt een opknapbeurt over een afstand van 2,3 kilometer, tussen het kruispunt met de Gentsesteenweg (N9) in Asse en het kruispunt met de Vossestraat aan de grens met Opwijk. We verwijderen eerst de bovenste laag van het wegdek en leggen hierna een nieuwe laag asfalt aan.

1 week werken

Dit werk start op maandag 3 juli 2023. Als alles volgens planning verloopt, duurt dit maximum één week, tot en met vrijdag 7 juli 2023.

Weg volledig afgesloten tijdens werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit de Dendermondsesteenweg (N47) volledig af vanaf de Gentsesteenweg (N9) in Asse tot aan de Vossestraat op de grens met Opwijk om de werken vlot te doen verlopen. De toegang van alle zijstraten in de werfzone wordt ook afgesloten: Bladerenkwartier, Oude Dendermondsebaan, Bakkerkesbaan en Kelestraat. De kruispunten met de Vossestraat en de Gentsesteenweg blijven wel open.

Voetgangers en fietsers kunnen zich blijven verplaatsen langs de gewestweg, het fietspad blijft open. Wees bij het oversteken steeds alert voor werfverkeer. Steek aub de straat niet over wanneer de nieuwe laag asfalt pas gelegd is.

Openbaar vervoer: de buslijnen 23 en 24 aan haltes Asse – Oude Dendermondsebaan en Asse – Krokegem Kerk kunnen tijdens de afsluiting van de Dendermondsesteenweg niet bediend worden.

Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (‚ā¨0,30/minuut).

Gemotoriseerd verkeer volgt de aangeduide omleidingen via Merchtem, Opwijk en Aalst.

  • Vanuit Brussel richting Dendermonde: via de N9 (Gentsesteenweg, Brusselbaan, Brusselse Steenweg), R41 (Albrechtlaan), N411 (Moorselbaan, Pachting, Opwijkse Steenweg, Kammenkouterstraat, Elderbergstraat, Baardegem-Dorp, Opwijkstraat en Steenweg op Aalst)
  • Vanuit Dendermonde richting Brussel: via de N211 (Steenweg op Vilvoorde, Klei, August De Boeckstraat, Krekelendries, Markt, Nieuwstraat), Bogaerdstraat, N296 en N290 (Stoofstraat, Brusselsesteenweg), Steenweg op Asse, Assesteenweg, Zone 5 Mollem, Huinegem en de N9k.

Op www.wegenenverkeer.be/asse vind je alle actuele informatie en de omleidingen in kaart over het project. Met vragen over het project en de werken kan je het Agentschap Wegen en Verkeer contacteren via meldpuntwegen.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk