Laatste fase herinrichting N9 start vandaag met extra aandacht voor omleiding zwakke weggebruikers

Sinds augustus 2022 wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Brusselsesteenwag (N9) in Asse tussen Vaal en Langestraat. En het einde is nu eindelijk in zicht want maandag start de laatste fase van de werken.

De aannemer is sinds augustus 2022 aan de slag aan de vierde en laatste fase van de werken. Net voor de kerstvakantie werd de weghelft richting Asse tussen Stevensveld en Vaal afgewerkt. Na een korte pauze tijdens het bouwverlof, wisselen de werken voor de laatste keer van kant op maandag 9 januari. Als alles vlot verloopt, zit de herinrichting van de Brusselsesteenweg er tegen de zomer van 2023 volledig op.

Tijdens de kerst- en eindejaarsperiode was tijdelijk verkeer mogelijk in beide richtingen. Vanaf komende maandag kan net zoals tijdens de vorige fases enkel het verkeer richting Zellik de Brusselsesteenweg gebruiken. Het verkeer rijdt op het al afgewerkte rijvak. Voor lokaal verkeer wordt een omleiding rond de werfzone aangeduid via Keesdal, Lindendries en Vaal waar er een snelheidsbeperking van 30 km/u geldt.

Schepen van Openbare werken Edwin Fabri (CD&V) drong er bij het Agentschap Wegen en Verkeer op aan om voor zwakke weggebruikers een veilige omleidingsroute te voorzien. Zeker omdat vanaf maandag alweer heel wat schoolgaande kinderen te voet of per fiets naar de scholencampus in Walfergem trekken. 

“Zo zal de Petrus Ascanusstraat open blijven voor voetgangers en fietsers tot zolang er niet gewerkt wordt aan het kruispunt met de N9. Nadien bereiken zwakke weggebruikers Walfergem via de Bergestraat en de tunnel onder de spoorweg die in Asse ‘t Brugsken wordt genoemd. In de tunnel werd speciaal extra verlichting aangebracht. Ter hoogte van Vaal kan de schoolgaande jeugd via verkeerslichten oversteken naar het afgewerkte deel van de N9”, aldus schepen Fabri.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk