Rotary Asse zorgt voor defibrillator aan de Markt

Dankzij Rotary Club Asse hangt er voortaan een aed-toestel of automatische externe defibrillator op de Markt van Asse. En nog beter nieuws want het horecapersoneel uit de buurt kon ook deelnemen aan een ehbo-cursus.

De Markt van Asse met de vele horecazaken en de nabijgelegen Hopmarkt zijn drukbezochte plaatsen. En waar veel personen samenkomen, kan het al eens fout lopen en dan is snelle medische hulp altijd welkom. Tot die conclusie kwam ook de Rotary Club Asse toen ze nog op zoek waren naar een goed doel. ‚ÄúMet onze sociale kas steunen we altijd enkele lokale initiatieven. Zo steunen we al ‚Äėt Spiegeltje of de Trofee voor het Nederlands. Nu hebben we beslist om een automatisch externe defibrillator (aed) aan te kopen en te laten ophangen ter hoogte van apotheek De Witte aan de Markt van Asse. De ideale locatie want het is een drukbezochte plaats en de defibrillator is toegankelijk voor iedereen‚ÄĚ, legt legt Hugo Meersman van Rotary Asse uit.

De defibrillator werd al tijdens corona gekocht en geplaatst. Maar om de Assenaren attent te maken op het toestel, werd nog een ehbo-cursus georganiseerd in apotheek De Witte. ‚ÄúDokter Leeman, cardioloog in het ziekenhuis van Asse en Aalst, gaf eerst nog een interessante uitleg recht uit de praktijk waarna een verpleegkundige een demonstratie gaf. Naast leden van de Rotary hebben we ook alle uitbaters van horecazaken op de Markt uitgenodigd en sommigen maakten dan ook graag tijd vrij. In totaal waren er een vijftiental aanwezigen‚ÄĚ, klinkt het. Een terrasje doen op de Markt wordt zo een pak veiliger. Rotary Asse betaalde ongeveer 1.600 euro voor het toestel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk