Ook Musicalia rouwt om overlijden van Nicole Josy

Het overlijden van Nicole Josy komt ook hard aan bij Musicalia in Asse. Nicole en Hugo zijn de fiere meter en peter van de deeltijdse musicalopleiding en opleidingshoofd Geoffrey Debondt was ook zeer goed bevriend met het koppel.

Opleidingshoofd Geoffrey (31) kan het nieuws van het plotse overlijden van Nicole zelf nog niet helemaal vatten. “Het is zo onwezenlijk, ik besef het nog niet ten volle. Ik troost me met de gedachte dat ik haar afgelopen vrijdag nog gezien heb na Het Spook van de Operette waarin Hugo een rol speelt”, vertelt het opleidingshoofd van Musicalia aan de telefoon.

De band tussen Geoffrey en Nicole en Hugo is al een zevental jaar heel sterk. Die gaat terug tot 2016 toen Musicalia met Alice in Wonderland op het podium stond. In de musical van Studio 100 hadden Nicole en Hugo enkele jaren eerder zelf nog een rol. “Ik zocht nog naar een manier om de ticketverkoop omhoog te tillen dus trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg ik hen of ze meter en peter van Musicalia wilden worden. Ze waren meteen verkocht voor dat idee omdat ze zelf een enorme liefde voor het genre hebben.”

“We hebben niet lang moeten nadenken toen Geoffrey vroeg om peter en meter te zijn”, zei het bekende zangduo daar toen over in een interview met deze krant. “Hij doet dat met enorm veel begeestering en overgave. We willen dit alleen doen omdat we ons echt willen engageren. We zagen op een repetitie al het enorme enthousiasme van de kinderen. Dit zijn jonge mensen die geloven in het project. We zullen in de volgende dagen ook de orkestrepetities bijwonen en raad geven waar we kunnen.”

Ook nadien bleef het koppel nog nauw betrokken bij de activiteiten van Musicalia. “Ik kon hen altijd bellen voor wijze raad en heb persoonlijk ook altijd veel steun van hen gekregen. Ik heb het altijd overweldigend gevonden dat zij, met al hun ervaring, Musicalia zo hard steunden en ook altijd heel positief waren over de opleiding. Ook bij de kinderen waren Nicole en Hugo graag gezien. Regelmatig sprongen ze eens binnen tijdens repetities en gaven ze tips. Ik ben hen heel dankbaar wat ze voor mij en Musicalia betekent hebben.

Geoffrey stuurde toen het nieuws bekend raakte meteen een berichtje naar Hugo. “Maar ik wil me niet opdringen. Ook met Musicalia willen we een gepast eerbetoon aan Nicole brengen, zonder zelf in de aandacht te staan. Mogelijk doen we dat in de vorm van een rouwregister bij de leerlingen. En tijdens onze jaarlijkse fondsenwerving en Café Chantant op vrijdag 25 november met Koen Crucke zullen we ook een minuut stilte houden. Want veel artiesten verliezen vandaag hun icoon en de moeder van de Vlaamse showbizz.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk