KHO Wolvertem Merchtem wil kindvriendelijke Footline Jeugdcup

Op vrijdag 11 november (Wapenstilstand) organiseert KHOWM voor de 3de maal de Footline Jeugdcup voor jonge voetballertjes van U8 t/m U12. Dit alles gaat door in gemeentelijk sportcomplex Dooren te Merchtem. Het is deze keer ook een beetje anders want alles staat in het teken van een kindvriendelijk tornooi. Dus geen geroep en getier langs de kant en een sportieve sfeer tussen de lijnen!

Dat houdt onder meer de hiernavolgende zaken in. Alle wedstrijden worden gespeeld in de juiste spelformat en met de juiste afmetingen. Het tornooi duurt niet langer dan een halve dag en er worden geen klassementen opgemaakt.

Alles moet in een positieve sfeer doorgaan en de championitis is absoluut uit den boze. Om de dag helemaal compleet te maken krijgen alle spelers hetzelfde aandenken want de focus ligt volledig op het spelplezier. Dingen opsteken tijdens het spel, fair-play en doorzettingsvermogen moeten primeren op het resultaat. Vooral het sportieve aspect en respect voor mekaar zal openlijk gepromoot bij spelers, coaches, begeleiders en supporters. Dat wil zeggen dat elke vorm van discriminatie en verbale- of andere agressie uit den boze is. Gewoon kindvriendelijk moet het zijn en in die optiek geeft KHOWM alvast het goede voorbeeld. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be