Drie zussen verkopen zelfgemaakte spulletjes ten voordele van De Warmste Week

Drie creatieve zussen verkopen dit weekend op Huinegem in Asse een heleboel leuke en zelfgemaakte spulletjes. De opbrengst schenken ze aan De Warmste Week dat dit jaar in het teken van kansarmoede staat.

Linda (63), Kristel (51) en Patricia (56) Merens zijn drie creatieve zussen die constant bezig zijn met het ontwerpen van leuke spulletjes, juwelen of keramiek. “Dat hebben we van thuis meegekregen want onze papa was ook heel creatief. Als kind hebben we dus al veel thuis kunnen oefenen”, lachen ze. En dat ze heel bedreven zijn in hun hobby’s valt ook meteen op als je hun zelfgemaakte spulletjes bekijkt.

“Linda maakt thuis enorm veel dingen uit hout, touw of macramé, denk maar aan hangers voor plantpotten. Ze is ook gespecialiseerd in houtbranden. Patricia maakt dan weer juwelen uit eenvoudige, gerecycleerde materialen. Zo maakt ze oorbellen of ringen met munten of fietsmateriaal omdat aluminium een licht materiaal is waarmee veel mogelijk is. Zij stond met haar juwelen al enkele keren op creabeurzen. En Kristel is al langer bezig met keramiek”, vertellen de drie zussen.

Omdat de zussen ondertussen al zoveel spullen hebben, zochten ze een manier om de zelfgemaakte spulletjes te verkopen. “Pas eind augustus zijn we op het idee gekomen om een thuisverkoop te organiseren. De afgelopen weken hebben we alle drie nog heel wat dingen gemaakt die allemaal te koop aangeboden zullen worden op de thuisverkoop dit weekend.”

De thuisverkoop vindt zaterdag 26 en zondag 27 november plaats bij een van de zussen thuis op Huinegem 54 in Asse. “Tussen 14 en 18 uur bieden we alles te koop aan. Er zal een heel gevarieerd aanbod zijn van houtbranden, juwelen, keramiek, macramé en plantjes en dat tussen 1 en 50 euro. De opbrengst schenken we aan De Warmste Week dat dit jaar werkt rond het thema kansarmoede. Dat thema ligt ons nauw aan het hart want Kristel werkt in een Brusselse school en ziet er helaas welke impact armoede heeft op de kinderen.”

Met gezonde spanning leven de zussen nu toe naar het weekend. Om hun actie te promoten maakte hun jongste broer Erik ook een mooie flyer die in de smaak valt. “We zijn nu wel van plan om jaarlijks iets te organiseren. En met de zes broers en zussen gaan we ook deelnemen aan de Warmathon in Brussel. We hopen alvast op een mooie opbrengst dit weekend”, besluiten ze.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk