Tennisclub Asse vernieuwt zijn tennispleinen

Tennisclub Asse, gelegen aan de Wolfrot op het kruispunt met de Linderdries in Walfergem heeft zijn tennispleinen vernieuwd. De club bestaat op deze locatie reeds 40 jaar. Zij ligt verscholen in het groen en bijna weggeborgen achter de huizen.

TCA telt ongeveer 300 leden waarvan een groot gedeelte jeugdleden zijn – zij krijgen op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag telkens les in de zomer op de eigen pleinen, tijdens de winter in de sportaccommodatie van de gemeente. Ook volwassenen kunnen lessen volgen individueel of in kleine groepen in het “START 2 TENNIS-programma”.

Ook deze keer werd er gekozen voor “ALL WEATHER COURT” wat wil zeggen kunstgras met keramische infill waardoor de pleinen bijna het hele jaar door bespeelbaar zijn – enkel vriesweer en sneeuw zijn spelbrekers.

Deze ondergrond is weinig belastend voor rug en gewrichten en benadert de speelwijze van een gravelcourt.

De leden namen “afscheid” van de oude pleinen met een retro-tornooi uitgedost zoals 20-30 jaar geleden en gespeeld met de typische houten raketten uit de tijd van Borg en McEnroe, wat een zeer leutige bedoening werd (zie foto)

Vergewis uzelf van de vernieuwingen en ga eens langs voor inlichtingen of een drankje in het gezellige clubhuis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk