Futbalista Festival moet meisjes naar vrouwenvoetbal lokken

Vorig jaar organiseerde voetbalclub Juvé Mollem het eerste Futbalista Festival waarbij meisjes op een vrijblijvende manier eens konden proeven van voetbal. Dat had succes want enkele meisjes sloten zich nadien aan waardoor er dit jaar een tweede editie komt.

De populariteit van het vrouwenvoetbal stijgt en dat hebben ze bij Juvé Mollem goed begrepen. In 2021 organiseerden ze daarom voor een eerste keer een Futbalista Festival waarbij meisjes via een gratis proeftraining eens mochten kennismaken met veldvoetbal. “Vijftig meisjes schreven zich toen in, twaalf deden vervolgtrainingen en hiervan schreven zich vijf meisjes in die ook dit seizoen nog bij ons spelen”, zegt Riet Lombaert, coördinator voor de meisjes bij Juvé Mollem.

De club ging van zes meisjes in het seizoen ‘20-’21 naar vijftien leden in ‘22-’23. “We hebben bij Juvé Mollem sinds vorig seizoen en naar aanleiding van het eerste Futbalista Festival een nieuw leertraject op de club: Learn2Play. De nieuwe meisjes, en nu ook nieuwe jongens die wat later instappen en nog geen voetbalervaring hebben, volgen een meer technisch traject. Het doel is dat ze tijdens of na dit seizoen kunnen aansluiten bij het voetbalteam van hun leeftijd”, legt Riet uit.

Het tweede Futbalista Festival vindt plaats op woensdag 28 september tussen 17 en 19 uur op het voetbalveld De Kareel in Mollem. Meisjes van U6 tot en met U13 kunnen er deelnemen aan een technisch circuit, penaltyshoot en onderlinge wedstrijdjes.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk