Kinderboekenschrijfster Emy schrijft boekje over fair play en respect voor jonge hockeyspelers.

De Vlaamse Hockey Liga ontwikkelde in samenwerking met de kinderboekenschrijfster Emy Geyskens uit Asse een leesboekje dat jonge spelers de waarden van fair play en respect moet bijbrengen. De publicatie werd in primeur voorgesteld in Ternat.

Hockey is een sport die steunt op sterke basiswaarden zoals onder andere respect, fair play en tolerantie. Om deze basiswaarden aan de jonge hockeyspelers bij te brengen, heeft de Vlaamse Hockey Liga in samenwerking met de kinderboekenschrijfster Emy Geyskens en de uitgeverij Averbode het leesboekje “JAWEL, wij willen een FIJN spel!” voor 8-11 jarigen ontwikkeld. Dit leesboekje zal de eerstkomende weken aan alle hockeyende spelertjes van U9 tot U12 gratis uitgedeeld worden.  

image002.jpgH

Het verhaal vertelt de avonturen van twee vrienden en teamgenoten, Noah en Victor, met een passie voor hockey. Tijdens het spel zullen de twee vrienden helaas het slachtoffer worden van pesterijen op het veld. Noah werd zelfs blootgesteld aan racistische beledigingen. Deze incidenten zullen in het geheugen van de kinderen blijven. Gelukkig worden Noah en Victor goed opgevangen na de match en zullen zij deze beproeving te boven kunnen komen dankzij de welwillendheid van hun ouders, de fair play ouders en de fair play mascotte Sporty.

Het doel van dit verhaal is onze jongeren bewust te maken dat pesterijen op en naast het veld, waarvan iedereen het slachtoffer kan worden, veel pijn kunnen aanrichten, zegt Joëlle Dick, verantwoordelijk voor de Fair Play projecten van de Vlaamse Hockey Liga.

Deze woensdag 21/9/2022 werd het leesboekje “JAWEL, wij willen een FIJN spel!” door de auteur Emy Geyskens zelf aan de kinderen van de Green Devils Hockey Club in Ternat voorgesteld en deels voorgelezen. Een gezellige hockeyclub waar “Family, Fun en Fair Play” centraal staan. Naast het uitdelen van het Fair Play leesboekje aan hun jeugdleden, nemen zij deel ook aan andere fair play acties van de Vlaamse Hockey Liga. Zo komt de fair play mascotte Sporty jaarlijks bij de Green Devils Hockey Club langs en nemen ze deel aan het Fair Play Ouder project waarbij ouders rond het veld toezien op de sportieve sfeer op en langs het veld.

Topartikels bij Goeiedag.be