Het Bal van de Pastoor keert dit weekend terug met een nieuw concept

De organisatoren van het Bal van de Pastoor in Asse-Terheide keren dit jaar terug met een nieuw concept. Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus is iedereen welkom in de feesttent langs de Kapellestraat voor het FestiBal van de Pastoor.

De festiviteiten worden dit jaar gecentreerd in en rond een feesttent op de parking van de Kapellestraat in Asse-Terheide. Op zaterdag 6 augustus kan iedereen deelnemen aan het traditionele meetschieten. Inschrijven hiervoor kan vanaf 13 uur, de competitie start een uurtje later.

Van 17.00 tot 19.30 uur organiseert het FestiBal van de Pastoor, een organisatie van de oud-leiding van KSA Terheide, een barbecue: de balbecue. Voor deze overheerlijke barbecue met groentenbuffet moet wel op voorhand ingeschreven worden via www.balvandepastoor.be. Een live-orkest zorgt ondertussen voor de aangename muzikale omlijsting. Overdag is er ook de nodige kinderanimatie

‘s Avonds kan iedereen in de feesttent genieten van gratis optredens. Het dweilorkest G-Bloezers komt de boel opwarmen vanaf 18 uur. Om 20 uur treedt Salim Seghers op, bekend van de hits ‘Blijf je deze nacht bij mij’, ‘Als jij dat wil’ en de überklassieker ‘Verlaat me nooit’. Nadien is het de beurt aan covergroep Kraai-Kraai-Kraai en DJ Joost, bekend van Dibango en Zebedeüs. Na Willy De Zwijger sluiten DJ’s Remko met een K en Smosmozjev ’s nachts af.

Op zondag 7 augustus organiseren OKRA en KWB Terheide een gratis dansnamiddag in dezelfde feesttent. Je kan dan genieten van een stuk taart, een drankje en enkele optredens. Nog belangrijk: de opbrengst van al deze activiteiten gaat naar de Belgische Angelman Syndroom Vereniging. Het Angelman syndroom is een syndroom waarbij mensen een ontwikkelingsachterstand hebben, vaak in combinatie met ernstige spraaktaalproblemen, epilepsie en slaapproblemen als gevolg van een verandering in het erfelijk materiaal van chromosoom 15. Vorig jaar mocht het Bal van de Pastoor 2566,56 euro overhandigen aan de Vereniging.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk