Brand legt lompenbedrijf in industriezone in de as

Het heeft vrijdag fel gebrand in een loods waar tweedehandskledij verzameld en gerecycleerd wordt. De loods ligt in de industriezone Z.5 Mollem. De hulpdiensten werden om 11.40 uur opgeroepen voor de uitslaande brand. De rookpluim was van kilometers ver te zien. Hoewel het vuur ongemeen hevig was, kreeg de brandweer de brand snel onder controle. De vier aanwezige werknemers konden tijdig het gebouw ontvluchten. Een persoon werd preventief overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de brand was de steenweg in de industriezone geruime tijd afgesloten. De brandweer is nu nog steeds ter plaatse. Het nablussen zal vermoedelijk nog geruime tijd in beslag nemen. De gemeente Asse stuurde ook een sms uit via BE-alert. Aan omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Asbest zou er evenwel niet aanwezig zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk