Toer Meetschieten Asse 2022 deed ook Merchtem aan

Bakschieten, vogelpik en meetschieten blijven typische volkssporten en zeker in Asse is meetschieten al enkele jaren aan een ferme revival toe. Al een paar decennia treffen teams elkaar op verschillende locaties om de stuivers in de kleibak te gooien. In feite is er een gans circuit met twaalf stopplaatsen en is er ondertussen al gesmeten in Relegem, Meldert, Affligem, Asbeek en Terheide.

Dit seizoen werd ook Merchtem aangedaan. De tiende stop die op het programma – dat loopt van 21 mei tot 6 augustus – stond, was het voetbalterrein van Bleuken Langevelde. Een mooie locatie waar alles voorhanden was en 18 ploegen het tegen elkaar opnamen. De teams van drie spelers vervelen zich niet op zo’n namiddag want er wordt per ploeg zo’n tien partijen afgewerkt.

Ploegen die het Merchtemse gras betraden luisterden naar namen als Wit Paard XL, De Gemenjte, Engelse Hoek, BC Ossel Star, Spreekuur, De Brothers, Den Boskant, Stinne, Oit den bak, KWB Krokegem, Miereghemhof, Pjeedepoel, Stickers en Flippers. Er wordt op het einde van de dag wel een finale gespeeld maar uiteindelijk gaat geen enkel trio met lege handen naar huis. Het is volksvertier van de bovenste plank en of de stuivers nu te kort, in de bak of te ver vliegen, ambiance is er altijd! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be