KHO Wolvertem Merchtem in volle voorbereiding

De trainingen waren al eerder begonnen maar met een tweedaagse stage annex teambuilding werden niet alleen de banden tussen de spelers nog meer aangehaald maar werd ook de oefenintensiteit opgedreven. En dat zal nodig zijn want in 3de nationale A stapt KHOWM in een compleet overhoop gehaalde reeks met tal van onbekende tegenstanders. Verre verplaatsingen zijn legio en enkel VW Hamme, Voorde-Appelterre, Jong Lede, Eppegem en Tempo Overijse zijn nog relatief kortbij.

Wat de omkadering en spelerskern betreft zijn er weinig wijzigingen. De trainersstaf is gebleven en transfers bleven omzeggens uit want zoals ook de voorbije jaren wordt bij de Wolven de kaart van de jeugd getrokken. Vorig seizoen ontbolsterden weer enkele talenten en nu werden Victor Hofman, Joël Mokam Noumen en Noah Eliko Eyenga toegevoegd aan de kern. Omdat toch nogal wat spelers met lichte kwetsuren sukkelen werd alsnog een versterking binnengehaald met Timothy Oliseh (23). Hij speelde vorig seizoen bij SK Londerzeel en heeft aan aanvallend ingesteld profiel.

Het team van trainer Vicky Carleer vat de competitie aan met op 4 september een thuismatch tegen HO Kalken. Andere tegenstanders in de reeks zijn VW Hamme, KE Wervik, Drongen, Elene Grotenberge, Jong Lede, Voorde-Appelterre, FC Eppegem, VE Aalter, SV Rumbeke, SV Anzegem, SC Wielsbeke, SK Roeselare Daisel, Avanti Stekene en Tempo Overijse.

Maar in Wolvertem is er ook nog werk in het Frans Lathouwersstadion. Dat kwam duidelijk tot uiting in de eerste oefengalop tegen Anderlecht B. Doordat de zon pal in de tribune scheen hadden heel wat supporters de overkant van het terrein opgezocht en wat ze daar troffen was weinig fraais.

De staanplaatsen waren overwoekerd door vegetatie die daar niet thuis hoort, idem dito voor de doorgangen. Bij de club vragen ze zich af wanneer de gemeente in actie gaat schieten om dat vuil te verwijderen. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be