Spoorwegovergang aan station Mollem vernieuwd

“Eindelijk”, een woord dat de voorbije weken meermaals te horen viel toen alweer een evenement kon doorgaan na twee jaar van barre coronatijden. Maar “eindelijk” is ook het woord dat van toepassing is voor de spoorwegovergang aan het station van Mollem. Die is nu gemaakt, hernieuwd of gerepareerd, hoe je het ook wil noemen! Decennialang was deze “cakewalk” in de Voorstehoeve een onwaarschijnlijke hindernis voor automobilisten en ander gemotoriseerd verkeer. Het was gewoon de slechte spoorwegoversteek van West-Europa en omstreken, niet meer niet minder en niemand begreep waarom daar geen werk werd van gemaakt.

Het knotsen en botsen was legendarisch. Een wagen die iets te snel de overweg nam, had prijs of toch de bestuurder. Eerst een smak van de bodemplaat tegen de grond en meteen hierop de terugslag onder de vorm van een kopstoot tegen het dak van de auto! Man, man, man, om van het gevloek dat daarop volgde nog te zwijgen.

Maar het is nu allemaal verleden tijd. Het is een Strailoverweg geworden. Strail blijkt een hoogwaardig product van gerecycleerde autobanden te zijn uit Duitsland. Door spantangen zitten er geen spleten tussen deze platen. Deze zijn stroef, slijtvast en door minder getril verlopen de passages ook geruislozer. Die zwarte platen tussen de rails liggen er nu nog blinkend bij en de passage oogt niet alleen mooi, het bolt ook nog lekker! Eindelijk! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk