Hoevewinkel Hof van Piemont amper te bereiken door wegenwerken, net nu de verse aardbeien geoogst worden

Wat ruiken ze heerlijk, de mooie, grote rode aardbeien van het Hof van Piemont in Zellik. “De eerste lading hebben we deze week geplukt”, zegt Jeroen Dejaeghere van de lokale hoevewinkel. Iets later dan gewoonlijk misschien, maar dat komt omdat hun serres in februari vernield raakten door de zware voorjaarsstorm.

En ook nu blijft het Hof van Piemont niet gespaard van miserie. De vernieuwde hoevewinkel mag dan vol liggen met verse aardbeien maar ook andere verse groenten en fruit van eigen kweek zoals asperges en appelen, klanten zijn er amper. “Door de aanleg van een nieuw fietspad langs de Brusselsesteenweg (N9) is het kruispunt van die N9 naar de Isidoor Crokaertstraat volledig afgesloten. Er loopt wel een omleiding via de Vliegwezenlaan en Doornveld tot aan het Hof van Piemont. Maar onderweg staan ook heel wat verkeersborden die wijzen op een doodlopende straat waardoor velen niet durven doorrijden. En ook via Kobbegem zijn we niet langer bereikbaar omdat de gemeente de tractorsluis op Lierput terug plaatste nadat de werken aan de overweg afgerond waren”, legt An Vanderhasselt uit.

Een ramp dus voor de bekende hoevewinkel. Net nu het hoogseizoen aanbreekt en An en Jeroen hun nieuwe winkel dagelijks wilden openen om alle verse groenten en producten te verkopen, riskeren ze met heel wat producten te blijven zitten. “En dat zijn geen producten die je lang kan bewaren hé”, zucht Jeroen. “Klanten en leveranciers belden ons al dat ze niet durven doorrijden via Doornveld en het vervolgens proberen via Kobbegem en zich daar vastrijden op de tractorsluis. Als dat blijft duren, dan vrees ik dat ze al hun inkopen gewoon in de supermarkt gaan doen. Onze verkoop trekt nu normaal echt aan, zeker in de aardbeienperiode”, vult An aan.

An en Jeroen hopen dan ook dat de gemeente de signalisatie aanpast. “De enige toegangsweg naar ons Hof loopt via Vliegwezenlaan, Doornveld en I. Crokaertstraat. Het zou goed zijn als op Doornveld geen borden meer staan met doodlopende straat. Nog beter zou zijn mocht de tractorsluis op Lierput opnieuw tijdelijk weggenomen worden zoals tijdens de werken aan de overweg. Dan blijven we ook via Kobbegem bereikbaar.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk