Infrabel voert de komende weken werkzaamheden uit aan drie overwegen

De firma De Vuyst voert, in opdracht van Infrabel, vernieuwingswerken uit aan de overwegen in Asse. Aan drie overwegen zal er de komende weken hinder zijn, startend vanaf maandag 7 maart.

Aan de overweg van de Oude Merchtemsebaan wordt er gewerkt vanaf maandag 7 maart tot en met vrijdag 1 april. Gedurende die periode zal de overweg ook volledig afgesloten zijn voor alle passanten. Van maandag tot en met zaterdag is het mogelijk om tussen 8 en 16 uur via de PIVO-site om te rijden. Er geldt een snelheidslimiet van 30 km/u. Van 16 uur tot 8 uur en op zondag kunnen voertuigen de BOMACO-site niet oprijden of verlaten via de PIVO-site. De BOMACO-site is dan enkel toegankelijk via smalle, niet-verharde trage wegen voor voetgangers, fietsers en plaatselijk verkeer met tractoren.

Ook de overweg aan de Isidoor Crokaertstraat zal volledig afgesloten zijn van maandag 7 maart tot en met vrijdag 8 april. De omleiding in beide richtingen loopt via I. Crokaertstraat, Lierput, Broekstraat, W. De Ganckstraat, Langestraat en Brusselsesteenweg. De tractorsluis in Lierput – Domberg wordt tijdens de werken weggenomen.

En tot slot zal er ook gewerkt worden aan de overweg Voorstehoeve in Mollem. Hier zal de overweg afgesloten worden van woensdag 6 april tot en met vrijdag 6 mei en dat voor alle passanten. Treinreizigers kunnen zich veilig via het uiteinde van de perrons en de overweg van Beneden Vrijlegem naar de overzijde begeven. De omleiding loopt via Ceuppensrij, Kezeweide en Oudstrijdersstraat.

Om veiligheidsredenen en om het treinverkeer niet te hinderen, vinden de werken vooral ’s nachts plaats.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk