Meer comfort voor busreizigers en veiliger oversteken op Gentsesteenweg

 
ASSE-TER-HEIDE /GENTSESTEENWEG (N9)
Meer comfort voor busreizigers en veiliger oversteken op Gentsesteenweg
“Vanaf 27 januari vernieuwen we de bushaltes Budastraat, Groenstraat en Heuvelstraat.  De aanpassingen voor de drie bushaltes gebeuren op 5 locaties in verschillende fasen en zullen tot het najaar van 2022 duren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Tussen het kruispunt van de Gentsesteenweg met de Dendermondsesteenweg en Asse-Ter-Heide werden in het voorjaar 2021 verschillende slechte betonplaten uitgebroken en vernieuwd. Tijdens de onderhoudswerken werden ook al een paar bushaltes omgevormd naar een bushalte met verhoogd perron en aansluitend een veilige oversteekplaats.  De werken starten met bushalte ‘Budastraat’. Fietsers worden afhankelijk van de werfzone lokaal omgeleid. Wegen en Verkeer verwacht lokaal hinder op de Gentsesteenweg omdat er op de rijweg met versmalde rijstroken of tijdelijke verkeerslichten kan gewerkt worden. De buslijnen 42 en 214 op het traject van de Gentsesteenweg kunnen daarbij mogelijke vertragingen oplopen.

Overzicht bushaltes op Gentsesteenweg
Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters benadrukt: “Mobiel zijn is essentieel om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen en te beleven. Basisbereikbaarheid geldt voor iedereen. Ik wil er dan ook voor zorgen dat personen met een motorische of visuele beperking en minder-mobiele mensen zich op een veilige en comfortabele manier kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer.Omvorming perrons 3 bushaltes, aanleg middeneilanden met beveiligde fiets- en voetgangersoverstekenVanaf donderdag 27 januari 2022 wordt gestart met de bushalte Budastraat die in beide richtingen van Affligem en Asse wordt omgevormd. De aanpassingen voor de drie bushaltes gebeuren op 5 locaties in verschillende fasen en zullen tot het najaar van 2022 duren. Naast de omvorming van de verschillende perrons en de aanleg van nieuwe middeneilanden en oversteekplaatsen wordt ook de lokale omgeving zoals bijvoorbeeld het woonerf aan de bushalte ‘Heuvelstraat’ mee heraangelegd. Ter hoogte van de werfzone wordt er hinder verwacht, omdat er met versmalde rijstroken of tijdelijke verkeerslichten zal gewerkt worden.3 bushaltes worden op die manier omgevormd:Bushaltes ‘Budastraat’ in beide richtingen Affligem en Asse [start 27.01.2022]
 Bushalte ‘Groenstraat’ richting Affligem. [tweede werfzone in 2022] 
De andere halte werd in 2021 al mee vernieuwd bij de vernieuwing van de betonplaten.
 Bushaltes ‘Heuvelstraat’ in beide richtingen Affligem en Asse [laatste werfzone in 2022] Het woonerf met parkeerstroken wordt ook mee heraangelegd tijdens de aanpassing van de bushalte.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk