Snelheidscontroles door PZ AMOW

“Bemoedigend maar toch nog steeds negatieve uitschieters,” dat is de conclusie na de meest recente snelheidscontroles door de Politiezonde AMOW.

Op de Steenweg op Asse hielden 260 van de 322 of 80% van de gecontroleerde bestuurders zich aan de maximumsnelheid van 50km/u. Toch kwam er ook eentje voorbijgesjeesd aan 81km/u!

Op den Dries, in de onmiddellijke omgeving van het kruispunt met Leirekensroute als voorrangsweg, wisten slechts 107 van de 166 gecontroleerden zich aan de maximumsnelheid van 30km/u te houden. Die 64% is meteen het slechtste resultaat van alle controles op diverse locaties. Ook hier was een uitschieter met 60km/u. Bovendien werd het stopteken door menig bestuurder genegeerd. Leirekensroute heeft voorrang en recent werd er nog een fietsster aangereden! Hier wordt het zeker opletten de komende dagen en weken afgaande op het lage nalevingspercentage, de maximaal gemeten snelheid en de voorrangsproblematiek met de Leirekensroute.

Op de Klei in buurgemeente Opwijk weten de meeste bestuurders ondertussen wat de maximum snelheid daar is want liefst 683 van de 770 gecontroleerde voertuigen respecteerden de 50km/u. Op de Steenweg op Merchtem in Wemmel was er ook beterschap want het nalevingspercentage steeg er met 22%. Toch vlamde er nog eentje voorbij tegen 86 km/u maar die bestuurder riskeert een verval tot besturen!  (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk