Herstellingen wegdek aan kruispunt met Broekooi Asse: 10 dagen bijkomende hinder vanaf maandag 15 november

Vanaf maandag 15 november werkt het Agentschap Wegen en Verkeer 10 dagen lang op de Brusselsesteenweg ter hoogte van het kruispunt met Broekooi. Er worden enkele noodzakelijke herstellingen aan het wegdek uitgevoerd. Eerst vervangt de aannemer enkele betonplaten op de weghelft richting Asse. Nadien herstelt hij een asfaltstrook aan de uitrit van Broekooi. Voor verkeer dat van en naar de industriezone rijdt, gelden er tijdelijk gewijzigde verkeerssituaties. Doorgaand verkeer op de Brusselsesteenweg tussen Asse en Zellik kan steeds in beide richtingen doorrijden.

Bekijk de omleidingsplannen op de website van Wegen en Verkeer 

Vervangen betonplaten in eerste fase
In het verlengde van de werken op de Brusselsesteenweg tussen Vaal en Langestraat voert Wegen en Verkeer enkele noodzakelijke herstellingen uit aan het wegdek ter hoogte van het kruispunt met Broekooi. Door het vele vrachtverkeer dat dagelijks van en naar de industriezone rijdt, krijgt het wegdek het zwaar te verduren. Vanaf maandag 15 november tot en met vrijdag 26 november zal een aannemer daarom eerst een aantal betonplaten vervangen op de weghelft waar het verkeer normaal richting Asse rijdt. Doorgaand verkeer op de Brusselsesteenweg zal altijd in beide richtingen langs de werfzone kunnen rijden. Om de verkeersstromen van het vracht- en autoverkeer dat in de industriezone Broekooi moet zijn vlot te laten verlopen, veranderen de rijroutes. Wie de industriezone wil bereiken, moet vanop de Brusselsesteenweg via Breker rijden. Uitrijden kan via Broekooi.

Herstel asfaltstrook aansluitend
Aansluitend wordt ook een asfaltstrook ter hoogte van de uitrit Broekooi hersteld. Vanaf zaterdag 27 november (14u) tot zondag 28 november (3u) wordt de verkeersafwikkeling omgedraaid. Wie de industriezone in die periode wil bereiken, kan dat enkel via de inrit Broekooi komende vanuit Zellik. Verkeer vanuit Asse dat Broekooi wil inrijden, moet een omleiding volgen via de af- en oprit Vliegwezenlaan. Uitrijden gebeurt via Breker. 
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk