Politie ontdekt tweede grote cannabisplantage op twee dagen tijd

Voor de tweede dag op een rij heeft de politie een grote cannabisplantage ontdekt in Zellik. Nadat woensdag al een plantage werd ontdekt in het voormalige Belfiuskantoor, werd er donderdag een plantage aangetroffen in een woning in de Nachtegaallaan

Veel is er nog niet bekend over de plantage in een woning in de Nachtegaallaan in Zellik. De politie was er donderdagavond nog aanwezig in de woning die al geruime tijd leeg zou staan. “Het betrof hier een plantage van 1.800 planten. Er wordt nog onderzocht of er een link is met de eerdere vondsten deze week. In de plantage van vandaag werd nog niemand opgepakt”, laat Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde weten.

Woensdag vielen de speurders van de federale gerechtelijke politie Halle-Vilvoorde al binnen in het voormalige bankkantoor van Belfius in Zellik waar er zich ook een cannabisplantage bevond. Die inval  bleek te kaderen in een onderzoek dat zich uitstrekt van Asse tot Charleroi en Namen. Toen de agenten binnenvielen in het voormalige bankkantoor van Belfius, bleek dat slechts één van de acht huiszoekingen te zijn op dat moment.

“In totaal werden er ongeveer 3.000 planten gevonden. Er werden ook acht personen gearresteerd, waarvan zes personen werden aangetroffen in de plantages. Ook een grote hoeveelheid cannabis die lag te drogen, werd aangetroffen. Tot slot werden tijdens de actie ook vijf voertuigen in beslag genomen”, liet het parket eerder al weten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk