Komende week tal van wegenwerken in centrum Asse

Wie kan, vermijdt volgende week maar beter het centrum van Asse met de wagen. Naar aanleiding van een rioolaansluiting ter hoogte van Steenweg 43 wordt de rijstrook richting Brussel afgesloten van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus.

Politiezone AMOW grijpt nu al in nu er zich door de verschillende werven en omleidingen in het centrum van Asse een zware filevorming vormt op de N285 van Ternat naar Asse. Al dat verkeer dient een omleiding via Muurveld en Boekfos te volgen richting de N9, met talloze opstoppingen als gevolg. Daarom zal het verkeer op die N9 vanuit Zellik naar centrum Asse via de N9k en de rotonde op Huinegem geleid worden in plaats van via de spoorwegovergang. Als gevolg hiervan zullen de verkeerslichten aan de spoorwegbrug van Huinegem op knipperstand gezet worden. De lokale politie zal tijdens de avondspits het verkeer ter plaatse regelen.

En volgende week (23 tot en met vrijdag 27 augustus) wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd tussen Kattestraat en Nieuwstraat in de richting van de Nieuwstraat. Het verkeer komende van Aalst in de richting van Brussel wordt omgeleid via Nieuwstraat, Bloklaan en Boekfos. 

Bovendien wordt er volgende week ook nog gewerkt in de Nieuwstraat waardoor er ook daar enkelrichting geldt in de richting van Ternat. Het verkeer komende van Ternat richting Brussel dient ook om te rijden via Bloklaan en Boekfos. En even verderop zijn ook de werkzaamheden op de N9 nog aan de gang, waar ook een omleiding voorzien is.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk