Arbeider raakt gewond op werf Brusselsesteenweg

Er wordt al enkele maanden gewerkt op de Brusselsesteenweg (N9) tussen Vaal en Langestraat in Asse. Op die werf heeft zich donderdagvoormiddag omstreeks 10.40 uur een arbeidsongeval voorgedaan. “Een arbeider die voor een van de aannemers van de werf werkte, was er aan de slag in een lager gelegen put in de werfzone. Om de een of andere reden kwam de laadbak van een kleine kraan die op straatniveau aan het werken was, terecht op de arbeider”, meldt het Arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde.

De arbeider zou nog geprobeerd hebben om het gevaarte te ontwijken maar werd toch geraakt door de laadbak. “Het slachtoffer werd afgevoerd naar het UZ Brussel en verkeerde niet in levensgevaar. Het Arbeidsauditoraat stelde dienst Toezicht Welzijn op het Werk aan die de omstandigheden van het ongeval zullen onderzoeken. Op heden is nog niets geweten over de exacte oorzaak van het ongeval. Of de laadbak is losgekomen door een technisch defect en of er sprake is van een menselijke fout, zal dus nog onderzocht worden.”

Het slachtoffer zou een rugletsel opgelopen hebben en mogelijk ook verwondingen aan het hoofd. Het is niet duidelijk of de werkzaamheden vandaag nog kunnen hervatten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk