Grote politiecontrole op Brusselsesteenweg in Zellik

De verkeersactie werd donderdag georganiseerd ter hoogte van de Brusselsesteenweg in Zellik door politiezone AMOW en ook de zones Dilbeek en TARL stuurden enkele motorrijders. Ook enkele overheidsdiensten namen deel aan de actie terwijl de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) alle voertuigen scande met een ANPR-camera. De politie kon verschillende pv’s opstellen gaande van gsm-gebruik aan het stuur tot het niet bijhebben van de juiste boorddocumenten. Vier voertuigen met een vervallen technische keuring werden meteen naar de autokeuring gestuurd. De dienst Vreemdelingenzaken stelde dan weer twee dossiers op wegens illegaal verblijf en dat resulteerde bij een persoon in de opsluiting in het gesloten centrum van Merksplas.

Ook de arbeidsinspectie, het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en de rijksdienst voor sociale zekerheid stelden een veelvoud aan dossiers op. VLABEL tot slot kon bij chauffeurs van personenwagens 15.320 euro aan achterstallige belastingen innen en bij vrachtwagenchauffeurs 3.964 euro. Vijf voertuigen werden getakeld omdat de bestuurders samen 23.279 euro openstaande belastingschuld niet meteen konden afbetalen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk