Rock Affligem komt terug in 2022

Na een pauze van dertien jaar komt Rock Affligem met een nieuwe editie. Dat hebben de organisatoren vrijdag bekendgemaakt. In 2009 werd beslist het festival stop te zetten na enkele tegenvallende edities, onder meer door slechte weersomstandigheden. Nu staat er dus een comeback op het programma. De volgende editie zal plaatsvinden op zaterdag 21 mei 2022.

“We speelden al een tweetal jaar met het idee om de draad van Rock Affligem opnieuw op te pikken”, zegt Christof Desmet, voorzitter van vzw Rock Affligem. “Tijdens de coronaperiode zijn we er dan dieper over beginnen nadenken. In december vorig jaar hebben we ons omringd met extra mensen, en zijn de plannen concreter geworden. Ook het gemeentebestuur reageerde enthousiast. Nu gaan we de plannen met een bende gedreven vrijwilligers uitvoeren.”

Het festival heeft acht groepen geprogrammeerd en kiest bewust voor uitsluitend Belgische acts. “België loopt vol rock- en poprocktalent. Na de coronapandemie zien we graag enkele van die bands ontploffen op ons podium, niet alleen omdat ze het zwaar te verduren hebben gehad, maar omdat we ervan overtuigd zijn dat we met al dat talent een topaffiche kunnen samenstellen.”

De namen van de artiesten worden de komende weken vrijgegeven. De ticketverkoop van Rock Affligem start op 26 september. De eventuele winst gaat naar enkele lokale sociale projecten.

Topartikels editie Ninove-Dender