Gevangenisstraffen voor uitbating cannabisplantage in Asse

Twee mannen die betrokken waren bij de uitbating van een cannabisplantage in Asse, zijn door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot gevangenisstraffen van 30 maanden met uitstel. Eén van de verdachten gaf zijn aandeel in de feiten toe, de tweede ontkende elke betrokkenheid.

In de zomer van 2019 kreeg de politie AMOW een tip dat er een cannabisplantage zou schuilen in een loods in Asse. De loods was sinds april verhuurd aan twee Nederlanders en hadden grote verbouwingen plaatsgevonden. Er was een apart elektrisch circuit geïnstalleerd, speciale ventilatie ener zou en grote hoeveelheid gloeilampen zijn geleverd.

Hierop besloot de politie de loods te observeren en stelde al snel een doordringende cannabisgeur vast, naast een aanhoudend gezoem van een ventilatiesysteem. Toen de politie de loods binnenviel, trof ze er een proffessionele plantage met 2.520 cannabisplanten stonden. Er bleek ook voor 40.000 euro aan elektriciteit illegaal te zijn afgetapt.

In de loods werd de Nederlander J.M. aangetroffen, de kleinzoon van een voormalig Nederlands voetbalinternational. De eigenaar van de loods herkende hem als één van de huurders. G.S. werd herkend als de tweede huurder. J.M. bekende uit geldnood in te zijn gegaan op het aanbod voor de uitbating van een cannabisplantage. De beklaagde weigerde echter te zeggen wie hem dat aanbod deed. G.S. ontkende dan weer elke betrokkenheid. De twee werden veroordeel tot 30 maanden gevangenisstraf (met uitstel).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk