Leesfee Emy bouwt boekenruilkastje in nis waar vroeger geldautomaat stak

Origineler dan deze plek zal je een boekenruilkastje niet vinden. Vorig jaar verhuisde leesfee en schrijfster Emy Geyskens naar het pand in de Stationsstraat waar vroeger een bank gevestigd was. “In de voorgevel was nog een groot gat waar destijds de bankautomaat stak. Ik wou dat niet zomaar toe maken en had al snel het idee om er een boekenruilkastje in op te richten”, vertelt de schrijfster van kinderboeken.

Sinds deze week is het zover en steken er boeken in het kastje. “Het kastje bevindt zich op wandelafstand van het station en vlakbij een drukke bushalte, ik hoop dus dat het wel wat succes zal hebben. Tijdens de installatie trok het alvast veel aandacht en ook bij de buren leeft het concept”, aldus de leesfee.

Emy klopte al aan bij de bibliotheek van Asse met de vraag of ze enkele boeken kreeg om het kastje mee te vullen. Ze is ook van plan om er regelmatig van haar eigen boeken in te steken. “De bedoeling is om er zowel recenter als ouder materiaal in te steken. Ik zal het zelf in de gaten houden dat het steeds gevuld is, maar het doel is dat het kastje zelf aangevuld wordt. Het doel is om boeken te ruilen maar als je zelf geen boek bij hebt, mag je er uiteraard wel nog een boek uithalen. Het kastje is altijd beschikbaar. Wie ongebruikte boeken heeft, mag me die ook altijd bezorgen”, doet Emy nog een oproep.

Het doel van Emy is om de jongeren die vaak voor haar deur passeren, aan te zetten om meer te lezen. “Er zullen voornamelijk kinder- en jeugdboeken in te vinden zijn maar uiteraard ook enkele verhalen voor volwassenen. Ik hoop dat het zeer laagdrempelig is en dat tieners en jongeren eens een boek meenemen in hun weg van of naar school. Want ik merk dat zij niet altijd interesse tonen om een boek te lezen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk