Speelpleinwerking in Asse geannuleerd

Op 19 maart kondigde het Overlegcomité strengere maatregelen aan voor het jeugdwerk. Speelpleinwerking en jeugdkampen kunnen alleen doorgaan zonder overnachting, in kleinere groepen van 10 kinderen (i.p.v. 25) en in de buitenlucht.

De nieuwe maatregelen maken het onmogelijk voor ons om speelpleinwerking te organiseren in de paasvakantie‚Äô, zo zegt schepen van Jeugd Joris Van den Cruijce. ‚ÄėWe beseffen heel goed dat dit een enorme impact heeft op de gezinnen in onze gemeente. Met 343 inschrijvingen voor de paasvakantie is de nood aan speelpleinwerking duidelijk hoog. We hebben heel hard gepuzzeld en kunnen op dit moment 19 bubbels organiseren op 4 locaties. Maar zelfs dan hebben we heel wat plaatsen tekort. We doen dit echt niet graag, we willen graag zoveel mogelijk mensen betrekken bij onze speelpleinen. Maar de maatregelen zijn wat ze zijn en we halen het onderste uit de kan.‚Äô

De speelpleinwerking wordt daarom geannuleerd. Samen met het Agentschap Opgroeien roept het gemeentebestuur op zoveel mogelijk zelf in te staan voor de opvang van je kind(eren).

De gemeente voorziet wel in een vorm van vakantieopvang voor kinderen van wie beide ouders een essentieel beroep uitoefenen. Inschrijven hiervoor moet ten laatste op zondag 28/03/2021 via de gemeentelijke website: https://www.asse.be/speelpleinwerking-paasvakantie-geannuleerd. Een attest van beide werkgevers is verplicht en dient bij de inschrijving te worden gevoegd. Bij alleenstaande of gescheiden ouders geldt het beroep van de ouder waar het kind op dat ogenblik verblijft.

We begrijpen dat de nood aan opvang zeer groot is en proberen zoveel mogelijk kinderen een plek te geven. Het aantal plaatsen in de vakantieopvang is beperkt. We bekijken alle inschrijvingen in functie van de schoolbubbels.

Ook kinderen die ingeschreven zijn voor andere jeugdkampen in Asse die worden geannuleerd, kunnen beroep doen op deze vakantieopvang, op voorwaarde dat beide ouders een essentieel beroep uitoefenen.

Een overzicht van essenti√ęle beroepen vind je hier.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk