Waterlek zorgde voor problemen in Frans Thirrystraat in Zellik

Een breuk in de waterleiding heeft heel het weekend voor problemen gezorgd voor de bewoners van de Frans Thirrystraat en de omliggende straten in Zellik. Niet alleen zaten enkele gezinnen een dag zonder water, een groot deel van de ondergrond spoelde ook weg.

Het waterlek werd vrijdagnamiddag al opgemerkt. Farys stuurde meteen verschillende ploegen ter plaatse om het probleem op te lossen, maar dat bleek niet zo simpel. “Niet alleen was er een waterlek, een heel deel van de ondergrond spoelde hierdoor ook weg. Dat zorgde vrijdagavond voor een lagere waterdruk in grote delen van Asse. Verschillende huishoudens rondom de Frans Thirrystraat in Zellik zaten ook zonder water. Door het lek spoelde ook de bodem onder de straat weg waardoor we een strook van 25 op 6 meter dienden uit te graven”, aldus Faryswoordvoerder Bruno Pessendorffer.

Het waterlek kon pas tegen 1 uur ‘s nachts opgespoord worden. De ochtend daarop werd dan het zware materiaal ingezet om het lek te dichten. Zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur stroomde er opnieuw water door de leidingen, al bleven er nog tot ‘s avonds problemen voor bepaalde huishoudens. De werkmannen van Farys zullen de komende dagen de weggespoelde ondergrond opnieuw opvullen. Opnieuw asfalteren zal pas later kunnen gebeuren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk