Update: Corona uitbraak brandweerpost Asse. Geen bijkomende besmettingen vastgesteld.

Vorige week werd vastgesteld dat drie brandweerlieden van de brandweer van Asse waren besmet met het Corona-virus.  De post draait op dit ogenblik op minimumbezetting, maar de hulpverlening komt niet in het gedrang.

De brandweerzone laat weten dat,  zoals voorgeschreven, de besmette brandweermensen in isolatie werden geplaatst en de mensen die een risicocontact hebben gehad in quarantaine. Alle andere medewerkers worden getest en enkel diegenen die een negatieve test kunnen voorleggen mogen de dienst betreden. De post draait op dat ogenblik op minimumbezetting.

De besmetting heeft geen invloed voor de inwoners van Asse en omgeving. Vanuit de post Asse wordt er nog altijd uitgerukt voor dringende zaken.Niet-dringende oproepen worden afgehandeld vanuit onze andere posten. Dit om te garanderen dat er altijd voldoende personeel in Asse aanwezig is om voor die dringende zaken te kunnen uitrukken.

UPDATE:

Uit de bijkomende (voorlopige) testresultaten zijn er geen extra coronabesmettingen vastgesteld. Het aantal positieve besmettingen blijft dus op drie staan. Een tiental collega’s blijven preventief in quarantaine.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk