Vrachtwagens rijden tot twee keer toe tegen gevel van restaurant ‘De Plezanten Hof’ in Kobbegem

Hoewel het eigenlijk verboden is, rijden heel wat vrachtwagens nog via het dorpscentrum van Kobbegem als omleidingsroute tijdens de werkzaamheden op de N9. De smalle straatjes zijn echter niet gemaakt voor dat zware vrachtverkeer en dat bleek dinsdag ook nog eens op de hoek van Ganzenbos met de Broekstraat.

“Een vrachtwagen heeft hier in de nacht van maandag op dinsdag zijn bocht te kort genomen en heeft met zijn laadruimte de hoek van het gebouw geraakt”, vertelt Koen De Wilde, uitbater van restaurant ‘De Plezante Hof’ dat in het gebouw gevestigd is. “Er is duidelijk schade aan een deel van de muur en aan het dak. Om extra schade te voorkomen, liet de eigenaar van het gebouw dinsdagmiddag twee zware zakken geladen met steentjes naast de gevel plaatsen in de hoop dat vrachtwagens hun bocht wat ruimer zouden nemen. Helaas, nog geen uur later werden de zakken al aan flarden gereden en werd het gebouw ook opnieuw aangetikt.”

De lokale politie kwam ondertussen al de nodige vaststellingen doen. “De vrachtwagens liepen vermoedelijk ook zware schade op want we vonden enkele spanriemen waarmee de ladingen vastgemaakt worden. Op basis van de ANPR-camerabeelden trachten we nu op te zoeken welke vrachtwagen de schade veroorzaakt heeft”, meldt Fred Scrayen van politiezone AMOW. “Ondertussen werd er op de N9 nog extra signalisatie aangebracht om duidelijk te maken dat zwaar verkeer hier niks te zoeken heeft. Maar om verdere schade te voorkomen gaat de gemeente woensdagochtend nog extra houten paaltjes en betonblokken plaatsen om de gevel te beschermen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk