Nieuwe brug E40 Affligem: hinder in weekend 5 februari

Op de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Aalst zal er hinder zijn in het weekend van 5 februari, omwille van de bouw van een brug over de E40 in Affligem. Voor deze bouw wordt tijdens de nacht van vrijdag 5 februari op 6 februari van 23 uur tot 7 uur de E40 afgesloten in beide rijrichtingen tussen het op- en afrittencomplex in Aalst en de R0 in Groot-Bijgaarden. Vanaf zaterdagochtend tot zondagavond zal er nog aanzienlijke hinder zijn door inname van 1 Ă  2 rijstroken.

Tijdens de eerste nacht worden de stalen liggers op de nieuwe landhoofden gelegd. Vervolgens is nog de inname van rijstroken nodig om onder meer breedplaten op de liggers te leggen (de eerste laag van het brugdek), bekistingen en tijdelijke leuningen te monteren en de valbeveiliging op te hangen.

De afsluiting gebeurt, in beide rijrichtingen, tussen Groot-Bijgaarden (R0), en de E40 in Aalst. Komende van de R0 en vanuit Brussel centrum wordt de aansluiting met de E40 richting Gent volledig afgesloten. Komende vanuit Gent zal al het verkeer de E40 moeten verlaten in Aalst.

  • Parking Groot-Bijgaarden (Texaco) zal onbereikbaar zijn;
  • Complex E40 in Ternat wordt volledig afgesloten, met uitzondering van de oprit richting Brussel;
  • Complex E40 in Affligem wordt volledig afgesloten, met uitzondering van de oprit richting Gent.

Lokaal wordt een omleiding voorzien via de N45 & N28 Aalst Ninove – N8 Ninove Dilbeek (en omgekeerd). Hierbij zal het onderliggend wegennet op en rond deze lokale omleiding zwaarder belast worden.

De oprit van Ternat richting Gent wordt lokaal omgeleid richting de oprit in Aalst.

De oprit van Affligem richting Brussel wordt omgeleid worden via E40 Aalst, om dan de lokale omleiding te volgen via de N8 naar Ninove en Dilbeek.

Topartikels editie Ninove-Dender