Vier leiders van chiro Zellik testen positief op corona

Bij de chiro van Zellik hebben vier leiders positief getest op corona. Vorige week zondag was er nochtans een startdag, maar er zouden voorlopig geen besmettingen zijn bij de leden. Alle fysieke activiteiten zijn voorlopig wel opgeschort.

Vier leiders van de gemengde chiro uit Zellik hebben deze week positief getest op corona. “Vorige week was er al een leider die zich niet goed voelde”, doet hoofdleider Aaron Van Poecke het verhaal. “Nadat een coronatest negatief was, besloot de betrokken leider toch deel te nemen aan de startdag van afgelopen zondag. Deze week kwam dan plots het bericht dat er een fout was in de communicatie bij de dokter. Er werden testresultaten omgewisseld en de test was wel degelijk positief. Meteen hebben we beslist om de overige leiding te testen en daar bleken nog drie positieve gevallen uit te volgen.”

Omdat de chiro van Zellik dit jaar werkt met twee aparte bubbels voor de verschillende leeftijdsgroepen, bleef de besmetting onder de leiders beperkt tot een bubbel. “Eigenlijk zou dus enkel die ene bubbel in quarantaine moeten maar we hebben beslist om met zijn allen in quarantaine te gaan. Dat betekent dat onze wekelijkse vergadering vrijdagavond digitaal gebeurt en dat er zondag geen activiteit is met de leden. Over een week zouden we er normaal terug moeten staan. We hebben tot nu toe geen weet dat er ook leden besmet zouden zijn geraakt”, aldus hoofdleider Aaron.

Niet ongerust

Schepen van Jeugd Joris Van den Cruijce maakt zich vooralsnog geen zorgen. “Het virus zal de komende periode nog her en der opduiken. Voorlopig is er in geen enkele school of jeugdvereniging sprake van een ernstige clusterbesmetting. Ik ben zelfs onder de indruk van alle maatregelen die jeugdverenigingen al genomen hebben. De chiro van Zellik wordt nu intensief begeleid door onze jeugddienst. Voor de andere jeugdverenigingen leggen we geen beperkingen op voorlopig.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk