Sp.a vraagt extra aandacht voor toegankelijkheid bushaltes

Ronny Raes (sp.a) heeft kritiek op de bushaltes in Asse. Volgens sp.a Asse is amper de helft van de bushaltes in Asse voldoende toegankelijk voor rolstoelgebruikers, terwijl geen enkele halte aangepast zou zijn aan mensen met een visuele beperking. De partij vraagt om rond de tafel te zitten met De Lijn.

Koen Van Elsen is het niet eens met de kritiek. “Er gebeurden er al heel wat aanpassingen en er zitten nog heel wat aanpassingen aan te komen”, reageert burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). Asse telt 142 bushaltes. “Heel wat bushaltes zijn al aangepast. Dat is bijvoorbeeld het geval in de Nieuwstraat en aan het Gemeenteplein, maar ook op verschillende plaatsen in Zellik. Waar nodig zijn er werken gepland. Dat is bijvoorbeeld het geval langs de N9, waar de werken nu bezig zijn.”

“Ook aan de nieuwe hoofdzetel van Delhaize op de Brusselsesteenweg in Kobbegem worden de bushaltes vernieuwd. We hebben ook vergevorderde plannen voor de Gentsesteenweg. Ook met  de vernieuwing van de Assesteenweg richting Merchtem/Meise zullen de bushaltes aangepakt worden. Later zal ook nog de Edingsesteenweg nog  aangepakt worden. Waar we kunnen, zoeken we naar een oplossing met het Agentschap Wegen & Verkeer”, aldus nog burgemeester Van Elsen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk