Gevaarlijke aansluiting Terlindenweg met Edingsesteenweg wordt snel aangepast

Het gevaarlijke kruispunt van de Terlindenweg met de Edingsesteenweg wordt snel aangepakt. Geen moment te vroeg want woensdag werd er nog een jongeman aangereden op zijn brommer. 

Wie vanuit de Terlindenweg de Edingsesteenweg in Asse wil opdraaien, heeft geen zicht op het aankomend fietsverkeer op het fietspad van de steenweg. Dat leverde al vaker gevaarlijke situaties op. Woensdagnamiddag gebeurde op dat gevaarlijke kruispunt ook effectief een ongeval met lichamelijke schade. “Een bestelwagen kwam uit de Terlindenweg gereden en merkte daarbij een bromfietser  die op het fietspad reed te laat op. Het kwam tot een aanrijding waarbij een jongen van 17 gewond raakte. Hij werd met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis maar zou niet in levensgevaar zijn”, meldt politiewoordvoerder Fred Scrayen.

Los van het ongeval was het gemeentebestuur zich al langer bewust van de onveilige situatie op het kruispunt. “Het is onze bedoeling om dat kruispunt op termijn te supprimeren”, legt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) uit. “Het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) Witteramsdal voorziet de reeds gerealiseerde doorsteek tussen de Terlindenweg en Witteramsdal. Dat is nu een fietsstraat en die wordt op termijn uitgebreid tot een tweevaksbaan. De onteigeningen hiervoor zijn rond. Wie Terlinden wil bereiken, zal dus via Witteramsdal moeten. Om het gevaarlijke kruispunt nu al sneller veilig te maken, zal gemotoriseerd verkeer niet langer  vanuit Terlinden de steenweg mogen oprijden. De Terlindenweg inrijden zal voorlopig wel mogelijk blijven.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk