Coronatesten worden voortaan buiten het OLV ziekenhuis afgenomen

Wie vanaf nu door de (huis)arts doorgestuurd wordt voor een coronatest, zal zich niet langer aan de hoofdbalie van het OLV Asse moeten aanmelden. De coronatests zullen in containers langs de Bloklaan afgenomen worden.

Door het toenemend aantal positieve coronatest is het stilaan ook alle hens aan dek in het OLV Ziekenhuis in Asse. Net als tijdens de eerste golf in het voorjaar worden ook nu alle COVID-19-patiënten doorgestuurd naar het OLV Ziekenhuis in Aalst. De afdeling in Asse telt zo momenteel geen coronapatiënten. “Maar om positieve coronapatiënten uit ons ziekenhuis te houden, gaan we vanaf maandag geen coronatest meer uitvoeren in het ziekenhuis”, zegt woordvoerder Chris Van Raemdonck. Wie door een arts of huisarts doorgestuurd wordt voor een coronatest, zal zich dus niet langer moeten aanmelden aan het centrale onthaal in het ziekenhuis. “De coronatests zullen vanaf maandag afgenomen worden in enkele containers langs de Bloklaan. Deze deden eerder al dienst tijdens de verbouwingen aan verschillende diensten. Nu die werken afgerond zijn, kunnen we de containers opnieuw nuttig inzetten. Zo scheiden we mogelijke coronapatiënten van onze gewone ziekenhuisbezoekers.”

Applicatie

Wie een coronatest laat afnemen zal in afwachting van het resultaat thuis in quarantaine moeten. “Zes uur na afname kunnen we al resultaat hebben maar meestal zal het toch een dag wachten zijn. Wie negatief test zal nadien niet opgebeld worden maar wie wel besmet blijkt met het virus zal opgebeld worden door een (huis)arts. De resultaten van de test zullen ook raadpleegbaar zijn via het persoonlijk medisch dossier in de mobiele applicatie mynexuzhealth.”

Voor het overige wil het OLV Asse de gewone activiteiten zo lang mogelijk blijven verder zetten. “Ik heb voorlopig geen weet van afspraken of ingrepen die uitgesteld werden. Als de situatie nog ernstiger wordt, zal het mogelijk wel wat langer wachten worden voor nieuwe afspraken. En mogelijk schuift er dan ook weer personeel van Asse door naar Aalst zoals tijdens de eerste golf”, zegt woordvoerder Van Raemdonck nog.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk