Nieuwe school GTSM eindelijk klaar

Zeventien jaar nadat de gemeenteraad besliste om een nieuwbouw voor de Gemeentelijk Technische School Merchtem (GTSM) op te trekken, werd de derde fase van het project afgewerkt en in gebruik genomen. Schepen van (secundair onderwijs) Steven Elpers was dan ook een blij man toen hij het woord mocht richten tot een publiek dat, netjes gemondmaskerd en op een veilige afstand van mekaar, het STEM-lokaal van de school vulde.

Het bouwproject was opgedeeld in drie fazen. De eerste fase was de nieuwbouw van 4 lokalen. IN een tweede fase kwamen de refter, het chemielokaal en de polyvalente ruimte aan bod. Die fase werd uitgevoerd in 2008. Vrijdag 16 oktober was eindelijk de derde en lang verwachte laatste fase klaar. De containers waar naast een aantal klassen ook de directie en het secretariaat in huisden behoren nu definitief tot het verleden.

Het gemeentebestuur investeert een bedrag van 1,7 miljoen euro en AGION legt daar nog eens 1,79 miljoen subsidie bovenop. De totale investering bedraagt dus bijna 3,5 miljoen euro. Maar het resultaat mag gezien worden en directeur Sandra De Buyser vertelde aan alle aanwezigen hoe blij ze was met deze nieuwe infrastructuur die tegemoet komt aan de noden van een moderne technische- en beroepsschool.

Burgemeester Maarten Mast verklaarde dat de investering in de schoolgebouwen ook een investering in het onderwijs en dus in de toekomst van onze jongeren is. “In het allereerste schepencollege dat ik mocht bijwonen, zo’n acht jaar geleden, ging het onder meer over het GTSM-project. Nu beschikt onze school, die de naam van ons onderwijs op een positieve manier uitdraagt, over een passende infrastructuur”.

Na het doorknippen van een symbolisch lintje volgde nog een unieke ‘zitreceptie’: alle aanwezigen bleven op hun stoel zitten en kregen daar een drankje aangeboden. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk