Cijfers en weetjes uit Asse na een maand lockdown

Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) heeft tijdens de gemeenteraad van april, die voor het eerst digitaal georganiseerd werd, een stand van zaken gegeven over de lockdown-periode in Asse.

“Om hulpbehoevende of oudere mensen te helpen die zelf niet meer buiten konden komen of nood hadden aan sociaal contact, werd het vrijwilligersplatform ‘Asse helpt’ opgericht. Vrijwilligers konden zich zo aanbieden om boodschappen te doen voor anderen, brieven naar de post te brengen of simpelweg een telefoontje te plegen. Ondertussen registreerden zich al meer dan 130 vrijwilligers en kunnen nieuwe vrijwilligers zich nog steeds registreren. Ook personen die hulp nodig hebben kunnen nog via het platform terecht.”

De burgemeester gaf ook een update mee over cijfers die hij via politiezone AMOW verkregen had. “De politiezone schreef in de periode tussen 18 maart en 18 april in Asse 90 pv’s uit aan personen die het samenscholingsverbod negeerden. Dertig personen kregen een proces-verbaal voor een niet-essenti√ęle verplaatsing.”

Schepen voor Sociale Zaken Emiel Saerens (N-VA) gaf dan weer een update over het gemeentelijke woonzorgcentrum Hingeheem. “Tot nog toe zijn er geen besmettingen in wzc Hingeheem. Uit de andere private woonzorgcentra uit Asse heb ik geen cijfers. Ondertussen helpen verzorgenden van het dagcentrum mee in het woonzorgcentrum. Ook andere gemeentelijke personeelsleden springen soms bij. De OCMW-werking gaat ondertussen verder, weliswaar in aangepaste vorm.” Tot slot werd er nog meegedeeld dat er tijdens de paasvakantie dagelijks een tiental kinderen opgevangen werden door Spinibo.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk