Opwijkenaars krijgen gratis toegang tot HOM-archief

De jaarlijkse Erfgoeddag was dit jaar gepland voor nu zondag 26 april. Met de huidige coronasituatie gaat dit feest echter niet door. Het was de laatste jaren een gewoonte dat Heemkring Opwijk-Mazenzele (HOM) op Erfgoeddag, via internet, vrije toegang gaf tot haar digitaal archief en documentatieverzameling. Ook dit jaar wordt dit initiatief herhaald.

Het gaan over vele tientallen boeken en andere geschiedkundige en heemkundige publicaties, tijdschriftartikelen en andere heemkundige bijdragen, tientallen bewerkte bronnenbestanden, talrijke archief- en documentatiestukken, de Beeldbank Opwijk, diverse inventarissen en catalogussen, multimediabestanden,… Normaal kunnen deze zaken enkel door de geregistreerde HOM-leden digitaal geraadpleegd worden (zie HOM-ledengebied).

Deze uitgebreide (en steeds groeiende) verzameling zal van zaterdag 25 tot en met maandag 27 april 2019 volledig vrij en gebruiksvriendelijk beschikbaar gesteld worden voor elke internetgebruiker.

Meer info: http://www.heemkringopwijk.net/egd-2020.htm

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk