36.000 nieuwe bomen in Vlaams-Brabant

De voorbije winter plantten 47 Vlaams-Brabantse boseigenaars, met de hulp van het provinciale Steunpunt Bos, 36.555 nieuwe bomen.

Het Vlaams-Brabantse Steunpunt Bos helpt eigenaars met het duurzaam beheer van hun bos. Eén van de manieren waarop het Steunpunt boseigenaars ondersteunt is het helpen bebossen of herbebossen van hun gronden.

“Zo hielpen onze bosmedewerkers, samen met de lokale terreinploegen en aannemers, het afgelopen plantseizoen 47 boseigenaars op 50 verschillende plaatsen in onze provincie met het aanplanten van niet minder dan 36.555 nieuwe bomen”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu.

Over een totale oppervlakte van 17,27 ha kwamen er zo 4 nieuwe bossen en 46 heraanplanten.

Het aanplanten van bomen gebeurt met streekeigen soorten, zoals eik, esdoorn, zwarte els, wilg of linde.

“Bossen zijn cruciaal in het behoud en de versterking van onze biodiversiteit en zorgen bovendien voor verkoeling. Bomen zijn onze bondgenoten in het aanpakken van de klimaatverandering. Daarom werken we met boseigenaars samen om robuuste bossen te creëren”, besluit gedeputeerde Bart Nevens.

Topartikels bij Goeiedag.be