188.930 euro voor fietsende schoolkinderen

De provincie Vlaams-Brabant tast gul in de subsidiepot om de mobiliteit aan 42 Vlaams-Brabantse scholen te verbeteren. Bij die 42 zijn niet minder dan 12 Assese scholen die elk 5.000 euro krijgen voor het installeren van het Buck-E systeem dat leerlingen die met de fiets naar school komen beloont met digitale munten zie ze kunnen ruilen bij een lokale handelaar, in de bib, het zwembad of elders.

Zeven scholen komen uit Asse zelf: VLS De Kleine Wereld, BGS-Centrum- Krokegem (De Schatkist en De Springplank), Vrije kleuterschool ’t Pleintje, VBS De Leerheide, GBS Sleutelbos en GO! LS Vijverbeek. In Mollem gaat tweemaal 5.000 euro naar GBS Mollem (vestiging Kouter en vestiging Kasteelstraat), in Zellik naar Vrije Kleuterschool Het Klimmertje en GS De Regenboog. Tenslotte krijgt ook GBS Relgem eenzelfde bedrag.

Nog in onze regio krijgen GBS De Kiem en GBS De Kiem (Langestraat) 5.000 euro voor de aankoop van een fietsenstalling. In Opwijk gaat eenzelfde bedrag naar De Lettertuin en VBS De Knipoog. Zij zullen het bedrag besteden aan de overkapping van hun fietsenstalling.

BuSO Sint-Franciscus uit Roosdaal krijgt 4.200 euro voor de aankoop van fietsen, materiaal voor herstellingen, helmen en een fietspomp. SBS Kinderkoppen uit Vilvoorde krijgt 3.944,62 euro voor de aankoop van verkeerseducatief materiaal, fietsen en een fietsenstalling. BuBaO Lentekind uit Lennik tenslotte krijgt 1.420,80 voor de aankoop van fietsen en fietshelmen.

Topartikels bij Goeiedag.be