Duivenmelker Clément wordt 100

Hij woont al 96 jaar in het centrum van Asse, hij doet nog elke dag tweemaal de dertig treden naar zijn duivenkot, hij speelt nog altijd met de duiven die hij laat inkorven in Café Bij den Bruinen in Mazenzele en hij wordt vandaag (16 juli) precies 100 jaar. Dat is Clément Van Haute in een notendop. (lees verder onder de foto)

OPWIJK Clement 100“Ik ben 100 jaar geworden dank zij mijn duiven. Zij houden mij jong,” zegt Clément. Alhoewel hij een man van weinig woorden is kan hij boeiend vertellen over het Asse van voor en na den oorlog. De ouders van Clément waren geuzestekers maar schakelden over naar melkvee. “De melk werd verkocht op de binnenkoer van het huis waar ik nog steeds woon”.

Tijdens de oorlog (in 1941) huwde hij met Amélie. Zij kregen twee dochters. Amélie overleed na 65 jaar huwelijk in 2006.

Clément speelt nog elke zaterdag met de duiven die hij laat inkorven in Café Den Bruinen in Mazenzele en … hij wint nog geregeld een mooie prijs. “Ik verzorg mijn duiven goed en zij belonen mij door geregeld in de prijzen te vliegen”.

De week die eraan komt is wel heel bijzonder voor Clément. Vrijdag trakteert hij de leden van zijn duivenmaatschappij ‘Doe wel en zie niet om’. Zaterdag wordt hij, en met hem de leden die hun duiven laten inkorven, getrakteerd op friet met stoofvlees. Er is ook verjaardagstaart en animatie. En zondag is er een speciale verjaardagsvlucht uit Quiévrain. Mooi om zo de verjaardag te vieren van de oudste duivenmelker van het land.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk