Nieuwe fietsstraten in Merchtem en Asse

De gemeenten Asse en Merchtem hebben een akkoord gesloten om de Ichelgemstraat (van aan de overweg op Sleewagen, grondgebied Asse) en in het verlengde daarvan de Mieregemstraat (grondgebied Merchtem) om te vormen tot fietsstraat. Dat betekent dat de maximum snelheid er beperkt wordt tot 30 km per uur en dat wagens er de fietsers niet mogen voorbij steken. De weg wordt veel gebruikt door schoolgaande jeugd maar werd – vooral als de overweg op Sleewagen of Mieregemstraat dicht was – ook geregeld gebruikt door sluipverkeer.

De gemeente Merchtem gaat nog vijf andere fietsstraten inrichten. De belangrijkste zijn de Sint-Guduladreef in Hamme en de Molenbaan in Peizegem vanaf de Kouter tot aan het kruispunt met het Brusselbaantje. Deze weg wordt druk befietst door de leerlingen van de gemeentelijke tuinbouwschool. De Sint-Guduladreef is fietsstraat vanaf de Brusselsesteenweg tot de Lindestraat.

Verder worden ook de Groenstraat in Peizegem, de zijstraat van de Wolvertemsesteenweg (fietspad richting Linthout) en het verbindingsbaantje tussen de August De Boeckstraat en de Dendermondestraat (aan de rijschool Traffix).

“De nieuwe verkeerssituatie wordt tijdens een proefperiode van zes maanden geëvalueerd”, meldt burgemeester Maarten Mast. Wie opmerkingen heeft kan terecht bij de dienst infrastructuur van onze gemeente via infrastructuur@merchtem.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk