Wielerwedstrijd Relegem met Ilan Van Wilder

Op zondag 30 juni organiseren De Relegemse Wielervrienden reeds voor de 39ste keer hun jaarlijkse wielerwedstrijd in Relegem. Deze wedstrijd voor beloften 1.12B en Elite zonder contract U23 wordt verreden over 14 plaatselijke ronden van 7,7km (totaal 108km) en start om 14.30 uur. Start en aankomst aan café-feestzaal De Groenvink in de Dorpsstraat.

In een tijd waar de lokale wielerkoersen verdwijnen omwille van een gebrek aan middelen en vrijwilligers, houden de Relegemse wielervrienden stand en dit ondanks de respectabele leeftijd van de meeste bestuursleden, die er reeds sinds de stichting in 1981 bij zijn. 59 seingevers en de lokale politie AMOW zorgen voor een veilig verloop van de wedstrijd, de gemeente Asse zorgt voor logistieke ondersteuning.

Tekenen reeds present : de lokale renners Jonas Polspoel, Maxim Vertonghen en Van Praet Robby. Ook Ilan Van Wilder, recente winnaar van een rit in de Vredeskoers, zal aan deze wedstrijd deelnemen. Door het geplande goede weer en het prachtige maar lastige parcours – waaronder de kuitenbijter op de Termolenhoflaan in Zellik – belooft dit weer een mooie en spannende wedstrijd te worden.

Vooraan vlnr : René Segers (80), Roger Leleu (80), ouderdomsdeken Fons Lesage (83), achteraan vlnr : Etienne Van Hove (70), Roger Van der Smissen (74), Jean Van den Eede (69) en voorzitter Erik Beunckens.