Rode Ridder krijgt kleur in Merchtem

Het stripverhaal De Rode Ridder bestaat 60 jaar. Striptekenaar Patrick Cornelis werkt aan een hulde aan tekenaar Karel Biddeloo, een heruitgave (volledig opnieuw getekend) van De Toverspiegel uit 1973. “Toevallig ook mijn geboortejaar,” zegt Stefaan Van Rossem (Shirow Di Rosso) die het hele verhaal van tekenaar Patrick Cornelis mag inkleuren.

Stefaan Van Rossem gaf een paar jaar geleden zijn job als IT-ingenieur bij American Express op om zelfstandig striptekenaar te worden. Met zijn figuurtje The Cynja had hij vooral succes in de Verenigde Staten. Maar recent is hij veel meer actief als ‘inkleurder’ voor striptekenaars als Charel CambrĂ© en Patrick Cornelis. Met Charel CambrĂ© werkt hij aan ‘De Kronieken van Amoras’, een spin-off van Suske en Wiske.

Met Patrick Cornelis heeft hij de reeks ‘Huiveringen’ met Tom Thys als tekstschrijver. Zoals de titel laat vermoede brengt ‘Huiveringen’ verhalen die je kippenvel kunnen bezorgen. Momenteel worden de eerste voorbereidingen gemaakt voor het derde nummer dat Merchtem als decor zal hebben.

‘De Toverspiegel’ staat in de top tien van Vlaamse strips. De nieuwe versie is meteen een hommage aan Karel Biddeloo, die voor de Studio Vandersteen, De Rode Ridder overnam. Hij introduceerde nieuwe personages als Bahaal, Prins van de Duisternis, en Galaxa, fee van het licht. Biddeloo tekende meer dan 160 albums van De Rode Ridder en introduceerde fantasie- en science fiction elementen. Biddeloo overleed in 2004. De Rode Ridder telt ondertussen 262 albums, ‘De Toverspiegel’ is nummer 58.

Het hulde-album ‘De Toverspiegel’ zou begin oktober verschijnen. In dezelfde periode zou ook het vijfde nummer van ‘De Kronieken van Amoras’ van de pers rollen.

Stefaan Van Rossem (Shirow Di Rosso) werkt in zijn studio in Merchtem en heeft zo’n halve dag nodig om Ă©Ă©n pagina in te kleuren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk