Bus met leerlingen De Sleutelbos betrokken in ongeval

Leerlingen van De Sleutelbos uit Walfergem raakten betrokken bij een zwaar ongeval op de E40. Vrijdag trokken ze met vijf bussen op schooluitstap naar Plopsaland in De Panne.  Bij het terugkeren raakte één van de bussen, rond 17.30 uur, ter hoogte van Zwijnaarde, betrokken in een spectaculair ongeval waarbij een 50-jarige motorrijder uit Deinze werd aangereden door een personenwagen en over de middenberm werd gekatapulteerd.

De man raakte ernstige gewond nadat hij ook tegen de bus van de schoolkinderen uit Walfergem terecht kwam. Het ongeval was een grote schok voor de kinderen van De Sleutelbos maar de juffen deden hun best om de leerlingen af te schermen van het ongeval. Geen enkel kind of leerkracht raakte gewond en slachtofferhulp was snel ter plaatse om zich over de kinderen te ontfermen.

Er moest wel een nieuwe bus ingezet worden – die slechts onder politiebegeleiding de plaats van het ongeval kon bereiken – maar de ongeruste ouders werden door de school permanent op de hoogte gehouden van de vorderingen. Uiteindelijk konden de betrokken leerlingen en leerkrachten pas om 21 uur aan in Walfergem. Ze werden er, samen met hun ouders, opgevangen door het schoolteam en het CLB dat maandag nog eens langs komt om de kinderen verder te begeleiden.

Foto: het begon allemaal als een leuke uitstap naar Plopsaland

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk