Agilas organiseert Archeologiedagen in Asse

Ter gelegenheid van de Vlaamse archeologiedagen op 14, 15 en 16 juni organiseert de vzw Agilas vier activiteiten. Daarbij wordt het Romeins verleden van Asse in de kijker gezet. Op zaterdag 15 juni is er de museumnacht in het Erfgoed Museum. Archeologe Kristine Magerman geeft om 20 en om 21.30 uur een uitgebreide rondleiding en vertelt graag meer over de Romeinse geschiedenis van Asse aan de hand van de voorwerpen in het museum.

Reserveren is verplicht via mail naar kristine.magerman@telenet .be of via 0474/29.95.67 en dit vóór 12 juni 2019. Vermeld hierbij jouw naam, het aantal personen en het uur van de rondleiding waaraan je wenst deel te nemen.

Op zondag 16 juni (tussen 10 en 18 uur) is er museumbezoek en kinderspeurtocht. In het kader van de eerste verjaardag van het Erfgoed Museum Asse ontwikkelde Agilas een leuke zoektocht voor kinderen vanaf 7 jaar in het museum. Deze zoektocht wordt op 16 juni ter gelegenheid van de Archeologiedagen gelanceerd. Diezelfde zondag is er een wandeltocht van 4,5 km in Romeins Asse. Start aan het oud-gasthuis in het centrum van Asse.

Jongeren tussen 9 en 14 jaar kunnen diezelfde zondag op zoek gaan naar de schat van potenbakkerszoon Marcus. Kinderen jonger dan 9 jaar kunnen samen met Marcus deelnemen aan een kleurwedstrijd en een mooie prijs winnen.Inschrijven is enkel noodzakelijk voor de Museumnacht omdat het aantal plaatsen beperkt is. Voor de activiteiten op 16 juni is inschrijven niet nodig.

Het museum is doorlopend open tussen 10 en 18 uur, starten met de wandeling (al dan niet in combinatie met de schattenjacht) kan eveneens tussen 10 en 18 uur. Alle activiteiten zijn gratis. Meer info: Kristine Magerman, 0474/29.95.67, Kristine.magerman@telenet.be, www.agilas.be

Foto (c) Kristine Magerman

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk